Hopp til hovedinnhold

Varsom-appen kan lastes ned i App Store eller Google Play

Les mer om hvordan du kan lese og registrere observasjoner på Regobs | Varsom.no.

Viktig informasjon til turister | Varsom.no

Snøskredvarsel for region Lofoten og Vesterålen søndag 09.05.2021

Faregrad 1 - Liten snøskredfare

Publisert:
Litt nysnø fører til ustabile nysnøflak i enkelte leområder, ellers stort sett stabile forhold.

Skredfarevurdering

Litt snø og vind lørdag og søndag kan legge opp et og annet nysnøflak i fjellet. Omfanget virker ikke å være stort og temperaturen er gunstig for rask stabilisering. Høyt til fjells, og der hvor det har kommet og kommer mest snø kan det likefult være lett å løse ut et og annet mindre skred, særlig dersom det har fått utvikle seg små kantkorn under siste ukes fokksnø.

Skredproblemer

Nysnø (flakskred)

Du kan lett løse ut skred i noen bratte heng. Skredene blir stort sett små, men kan rive deg med (str 1). Kan være farlig nær terrengfeller.

Nedføyket svakt lag med nysnø

Her beskriver vi oppbygningen i snødekket og varslet vær i fjellet på det tidspunktet varselet ble laget. Om dine observasjoner avviker veldig fra det som er beskrevet her, vil ikke nødvendigvis varselet være gjeldende heller. Gjør alltid egne vurderinger eller hold deg unna skredterreng.

Snødekkehistorikk

Lørdag 8. mai 2021

Lett snøvær i helgen fører til påfyll av snø. I solutsatte sider vil nysnøen legge seg over smelteomvandlet og gjennfrosset hard snø, mens det i nordvendt terreng har vært løsere snø i overflaten før siste snøfall. Noe av denne løsere snøen som lørdagens snø legger seg over kan være rimkrystaller og overflatekantkorn.

I overgangen mellom gammel skare og fokksnøsnø, ble det forrige helg observert kantkorndannelse. Utbredelsen til vedvarende svake lag i regionen er usikker.

Fjellvær

Lørdag 8. mai 2021

2-4 mm nedbør i døgnet. Bris fra nord, endring til bris fra sørvest om ettermiddagen. -4 °C til 2 °C på 700 moh. Skyet.

Søndag 9. mai 2021

2-5 mm nedbør i døgnet. Frisk bris fra sørvest, endring til bris fra sørvest om kvelden. -4 °C til 3 °C på 700 moh. Delvis skyet.

Råd

Varselet er et hjelpemiddel, ikke en fasit. Gjør alltid egne vurderinger. Vil du være helt skredtrygg, unngå alt skredterreng.
Forklaring til snøskredvarselet Abonner på varsler

Relevant innhold

Nyttige lenker

EAWS logo
NVE er medlem av EAWS